Supa de rosii cu orez

de Rocsi in Supe, 28 Noi 2012 | 17279 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 rosii mari
  • 400 gr pasta de rosii pregatita in casa
  • 4-5 litri apa
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 lingura pasta de gogosari
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • sare
  • piper
  • busuioc uscat
  • 1 canita mica cu orez
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de rosii cu orez:

Intr-o oala punem niste apa la fiert. Cand clocoteste dam drumul la rosii si le lasam cateva secunde acolom, apoi cu o paleta le scoatem pe o farfurie.

Pastarnacul il curatam, il spalam si il dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Morcovul il curatam, il spalam si il taiem cubulete. Ceapa o curatam, o spalam si o tocam marunt.

Intr-o oala punem la fiert apa pregatita pentru supa si legumele taiate mai sus. Le lasam sa fiarba cam pe 3 sferturi acoperite cu un capac. Rosiile le decojim si le dam pe razatoare. Dupa legumele au fiert suficient, adaugam rosiile date pe razatoare si pasta de rosii de casa. Cand incepe sa clocoteasca, punem si orezul, pe care mai intai in spalam in doua-trei ape. Condimentam cu sare si piper dupa gust si nu uitam sa punem si pasta de gogosari. Cand supa este gata presaram putin busuioc uscat, dam un clocot si tragem oala de pe foc.

Lasam putin la racorit si servim. Sa aveti pofta!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de rosii cu orez" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa de legume, cu perisoare de cașcaval