Taitei cu creveti si varza de Bruxelles

de Satisfyyourcravings in Fructe de mare, 21 Dec 2018 | 3209 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 linguri golden syrop/ miere/ sirop de agave
  • 1 lingura otet din orez
  • 1 lingura sos de soia
  • 1 bucata 2 cm de ghimbir
  • 500 grame creveti
  • 2 linguri ulei
  • 500 grame varza de Bruxelles
  • sare, piper
  • 3 catei de usturoi
  • 3 fire ceapa verde
  • 2 lingurite ulei de susan
  • 300 grame taitei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Taitei cu creveti si varza de Bruxelles:

Crevetii se decongeleaza, daca este cazul si se curata.

Intr-un bol, se amesteca 2 linguri miere cu otetul, sosul de soia si ghimbirul. Se adauga crevetii si se lasa la marinat minim 30 de minute.

Taiteii se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa cu sare. 

Intre timp, se curata varza de Bruxelles si se taie in jumatati. Ceapa se taie rondele. Ghimbirul se rade fin si usturoiul se piseaza.

Se incalzeste o lingura de ulei intr-un wok, la foc mediu si se adauga varza de Bruxelles. Se soteaza 5-8 minute, pana devine usor bruna. Se adauga restul de miere si se amesteca. Se transfera pe o farfurie. 

Se incalzeste restul de ulei si se adauga ceapa si usturoiul. Se gatesc 30 de secunde. Se adauga taiteii, impreuna cu crevetii si cu marinada. Se adauga sare si piper si se gatesc pana cand crevetii sunt gatiti complet, 5-6 minute. 

Se stropesc cu ulei de susan si se presara cu rondele de ceapa. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Taitei cu creveti si varza de Bruxelles" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

dantes 1

29.12.2018, 10:07

Buni!

mihaelar63 1

30.12.2018, 01:24

Delicios preparat !!!!
Tocmai am achizitionat varzuta de Bruxelles[ am gasit doar in Cluj ]

abstract01 1

14.05.2019, 21:52

foarte buni

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Scoici cu mazare si grau