Taitei de casa picanti

de adnia in Paste, 3 Ian 2013 | 4505 vizualizari

 

Zilele trecute am avut o cerere speciala pt acesti taietei si m-am apucat de ei gandindu-ma ca e o idee buna, oare de ce nu m-oi fi gandit si eu la asta? E o combinatie inedita, se poate folosi in multe mancaruri, inclusiv supa si nu mai e nevoie sa adaugi prea multe alte condimente. Si....marea surpriza a venit din partea ajutorului meu din bucatarie, soricelul meu care a fost extrem de incantat de idee si mi-a declarat ca vrea sa-i impartim neaparat cu el!

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de:
  • -1 ou
  • -100 ml apa
  • -sare
  • -1 lingurita cu varf praf de chili
  • -1 lingurita boia dulce
  • -praf de patrunjel uscat
  • -praf de cimbru uscat
  • -faina cat cuprinde ca sa iasa un aluat tare.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Taitei de casa picanti:

Din toate ingredientele se formeaza un aluat tare, apoi se lasa sa se odihneasca 30 min (ca sa se aseze glutenul). Aluatul se taie cu cutitul in 4 bucati, care se aplatizeaza usor si se trec pe rand prin rolele de intins (de la cea mai groasa setare catre cea mai subtire, pana cand ajungem la grosimea dorita). Astfel obtinem 4 fasii plate, pe care apoi le trecem prin rolele de taiat taietei....si gata!

Acestia se pot pune imediat la fiert (cum fac eu), fie se pot lasa la uscat, pt. o utilizare ulterioara.

Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Taitei de casa picanti" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]