Tarta cu carne, usturoi verde si verdeata, in foietaj

de Ancutsa in Mancaruri cu carne, 8 Apr 2019 | 2351 vizualizari

 

Pentru această tartă am folosit amestec rămas de la chiftele și un aluat foietaj pentru că îmi place mult textura lui crocantă. Am garnisit-o cu cașcaval ras și roșii cherry, care s-au ars un pic, dar nu a fost o problemă, pentru că le-am curățat pielițele.

 

INGREDIENTE

  • 6 foi de foietaj,
  • 400 g carne de porc,
  • 1/2 linguriță cimbru,
  • Sare, după gust,
  • Frunzele de la o legătura de usturoi verde,
  • 1 ceapă albă,
  • 1 morcov,
  • 1 cartof,
  • 1 ou,
  • Câteva fire de pătrunjel și de mărar,
  • 3 linguri ulei,
  • Pentru decor: 100 g cașcaval ras și câteva roșii cherry
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu carne, usturoi verde si verdeata, in foietaj:

 

Se lasă foietajul la dezghețat, la temperatura camerei.

Se ung câteva foi de foietaj cu puțin ulei, se împăturesc și se așază cu grijă într-o tavă de tartă, pregătită cu foaie de copt.

Pentru umplutură eu am folosit amestec rămas de la chiftele. Dacă nu aveți, se poate pregăti astfel: se dau la mașina de tocat: carnea de porc, legumele și verdeața spălate înainte.  Se condimentează cu sare și cimbru. Se adaugă și un ou și se amestecă.

Se întinde umplutura peste foietaj, nivelând cu o spatulă.

Se presară cașcaval ras și se decorează cu roșii cherry tăiate felii.

Se dă tarta la cuptorul preîncălzit, la foc mic, aprox 45 de minute sau până se rumeneşte.

 

Poftă Bună!

 

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/04/tarta-cu-carne-usturoi-si-verdeata-in.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu carne, usturoi verde si verdeata, in foietaj" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Oana 1

09.04.2019, 16:41

Iami! Merge si in loc de drob pentru Paste!

Ancutsa 1

09.04.2019, 21:46

Daniela

Ancutsa 1

09.04.2019, 21:46

Oana, iti multumesc mult, ma bucur ca iti place!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placintă cu carne a la finu’ Victor