Tarta cu crema de lamaie si bezea – desert rafinat si delicios

de Retete_gustoase in Dulciuri, 5 Feb 2025 | 102 vizualizari

 

Tarta cu crema de lamaie si bezea este un desert fin, o combinatie echilibrata intre dulce si acrisor, crocant si cremos. 
Pentru a pregati aceasta Tarta cu crema de lamaie si bezea – desert rafinat si delicios, sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, unt, zahar, oua, lapte, unt, lamaie.
 

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Tarta cu crema de lamaie si bezea – desert rafinat si delicios
  • Pentru aluat:
  • 200 g faina
  • 100 g unt rece, taiat cubulete
  • 50 g zahar pudra
  • 1 galbenus de ou
  • 2 linguri apa rece
  • 1 praf de sare
  • crema de lamaie:
  • 3 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 30 g amidon de porumb
  • 250 ml lapte
  • 100 ml suc de lamaie proaspat stors
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 30 g unt
  • 2 albusuri
  • 80 g zahar
  • 1 lingurita zeama de lamaie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu crema de lamaie si bezea – desert rafinat si delicios:

Cum se prepara Tarta cu crema de lamaie si bezea – desert rafinat si delicios: 

Amesteca faina cu zaharul pudra si un praf de sare. Adauga untul rece si framanta rapid cu varful degetelor pana obtii un aluat nisipos. Poti folosi un robot cu tocator pentru a mixa ingredientele uscate. Incorporeaza galbenusul si apa rece, framantand usor pana se leaga aluatul. Inveleste-l in folie alimentara si lasa-l la frigider 30 de minute. Intinde aluatul intr-o forma de tarta, inteapa-l cu furculita si coace-l la 180°C timp de 15-20 de minute, pana devine usor rumenit. Intr-o cratita, amesteca galbenusurile cu zaharul si amidonul. Adauga laptele, sucul si coaja de lamaie, apoi fierbe la foc mic, amestecand continuu pana se ingroasa. Ia de pe foc si adauga untul, omogenizand bine. Toarna crema peste aluatul copt si las-o sa se raceasca. Bate albusurile cu un praf de sare pana devin spumoase. Adauga treptat zaharul si zeama de lamaie, mixand pana obtii o bezea lucioasa si ferma. Intinde bezeaua peste crema de lamaie si formeaza varfuri cu o lingura sau un pos. Rumeneste bezeaua la cuptor, la 180°C timp de 5-7 minute sau cu un arzator de bucatarie.

TIPS-URI

1

diametru tava 24 cm

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu crema de lamaie si bezea – desert rafinat si delicios" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu unt de arahide