Tarta cu crema de vanilie

de Steffy in Prajituri, 24 Ian 2013 | 3552 vizualizari

 

Aveam pofta de o prajitura cu crema de vanilie si am facut aceasta reteta...este foarte buna. Va las sa o incercati.

 

INGREDIENTE

Pentru blat

  • 3 oua
  • 150 ml suc portocale (de la 2 portocale)
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri apa
  • 12 linguri faina
  • 6 linguri ulei
  • 150 ml lapte
  • 1 zahar vanilinat
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • zahar pudra pentru ornat

Umplutura

  • 1 pachet budinca vanilie
  • 500 ml lapte
  • 4 linguri zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu crema de vanilie:

Sucul de portocale impreuna cu 6 linguri zahar si 6 linguri apa se fierb si se dau la rece.

Apoi facem budinca de vanilie din 500 ml lapte si 4 linguri zahar, conform instructiunilor de pe pachet.

Pentru blat: batem albusurile spuma tare adaugand zaharul vanilinat. Adaugam apoi pe rand galbenusurile, laptele, uleiul si siropul de portocale, mixand dupa fiecare. La final, incorporam faina amestecata cu praful de copt si cacao, folosindu-ne de o spatula si amestecand usor.

Punem compozitia intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt.
Budinca de vanilie o punem peste blat .

Dam la cuptor la foc mediu, timp de 40 minute. Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca putin, apoi presaram zahar pudra.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert portughez- Pasteis de nata