Tarta cu dovlecei si cascaval

de Ina in Aperitive / Garnituri, 9 Sep 2016 | 31486 vizualizari

 

"Vinovata" pentru aceasta reteta este Ela68, careia-i multumesc pentru asa bunatate :-*
*Pentru "Ziua cand imi rasfat nevasta" 

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei potrivit de mari
  • 5-6 oua
  • 50 g unt topit
  • 150 g cascaval ras
  • 150 ml lapte
  • 180 g faina
  • 1 pachet praf de copt
  • sare,
  • piper
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu dovlecei si cascaval:

Spalam dovleceii si ii feliem fin, la robot ( sau de mana, avand grija ca feliie sa fie uniform de subtiri ). Nu este necesar sa indepartam coaja.

Spargem ouale si separam albusurile de galbenusuri. 

Batem albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugam galbenusurile, untul topit si racit, laptele, faina, praful de copt  si cascavalul ras.

Potrivim gustul de sare si piper. 

Intr-un vas tapetat cu hartie de copt asezam straturi de aluat alternand cu felii de dovlecei, avand grija ca ultimul strat sa fie de aluat. Decoram cu cascaval ras si coacem la foc potrivit pentru 30­-40 min, pana ce tarta prinde o crusta aurie.  

Pentru a verifica daca e suficient de coapta, putem face testul scobitorii. 

Cand e coapta oprim focul, lasam sa se raceasca ( cine poate! :)) ) , portionam si servim.

TIPS-URI

1

In functie de cantitatea de lichid scurs din dovlecei si de marimea oualor puteti mari /micsora cantitatea de faina utilizata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu dovlecei si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

„Pizza altfel”, pe blat de cartofi  – Reteta simpla si satioasa

de vasimur 4

la 15:08

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

pe 03.05 la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Vinete pane