Tarta cu dovlecei si telemea

de oanapl in Mancaruri de legume, 3 Apr 2017 | 4044 vizualizari

 

Aceasta tarta am pregatit-o dupa o reteta, de pe blogul Violetei.

 

INGREDIENTE

  •  aluat:
  • 200 gr faina
  • 1 ou
  • 100 gr margarina
  • 6 linguri apa
  • 1/2 lingurita sare 
  •  umplutura:
  • 5 oua
  • 200 gr telemea
  • 50 gr cascaval
  • 3 dovlecei
  • 2 fire de ceapa verde
  • 1 legatura marar
  • 1/2 lingurita piper
  • 2 lingurita nucsoara
  • 1/2 lingurita usturoi
  • sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu dovlecei si telemea:

Din apa, margarina, faina ou si sare, framanti un aluat. Il pui intr-o folie alimentara, il presezi usor cu mana si il dai la frigider, pentru cel putin jumatate de ora.
Presari masa de lucru cu faina si intinzi foaia pentru tarta. Asezi foaia de aluat in forma de tarta, presand usor marginile in interior. Tai aluatul care depaseste forma. Cu o furculita, intepi suprafata tartei. Bati ouale cu sarea si adaugi telemeaua rasa. Adaugi ceapa si mararul tocate marunt. Cureti dovleceii de coaja si ii tai feliute putin mai groase si ii pui si pe ei peste compozitia de oua.

Pui nuscoara, usturoiul si piperul si omogenizezi. Torni compozitia in forma de tarta. Din aluatul ramas de la tarta, faci o impletitura pe care o asezi pe margine. Ungi aluatul cu putin ou din compozitie. Introduci tava in cuptorul preincalzit, la foc mediu. Cand este aproape gata, razi deasupra cascavalul. Mai dai la cuptor inca 5-10 minute. Lasi sa se racoreasca putin, apoi tai felii.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu dovlecei si telemea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sendvișuri calde, la cuptor - Ușor de făcut și savuroase

ieri la 10:43

Tort cu crema de fistic - Deliciu fin si aromat

pe 18.04 la 22:32

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dovlecei in crusta din fulgi de porumb cu sos tzatziki