Tarta cu dulceata si piersici din compot

de RuxyRux in Dulciuri, 20 Feb 2017 | 2534 vizualizari

 

O minunatie, o tarta frageda, cu umplutura delicioasa de dulceata si piersici aromate din compot, va invit sa o probati!

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina
  • 170 gr unt
  • 1 ou
  • 3 linguri apa
  • 30 gr zahar pudra
  • vanilie
  • 1 lingurita praf de copt
  • amidon pentru infainat (sau faina)

Umplutura:

  • 400 gr dulceata de pierisici
  • 1 borcan de piersici din compot
  • frisca (optional)
  • zahar pudra vanilat decor
  • fructe de padure decor
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu dulceata si piersici din compot:

Aluatul se prepara simplu, untul rece taiat bucati se amesteca cu faina cernuta, oul, apa, praful de copt, vanilia, zaharul, se framanta pana se omogenizeaza aluatul, apoi se infoliaza si se pune la rece 30 de minute.

Se intinde aluatul pe suprafata infainata, se muta in forma de tarta unsa clasic cu unt si faina, se pune dulceata, apoi se asaza bucatile de piersici din compot, se intorc marginile blatului peste dulceata si pierisici si se coace tarta 35- 40 de minute, la 180 de grade C.

Se decoreaza dupa inspiratie!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu dulceata si piersici din compot" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]