Tarta cu praz si sunculita

de simona72 in Aperitive / Garnituri, 15 Aug 2013 | 4992 vizualizari

 

Este o tarta cu aluat de paine, o tarta rustica, fara prea mari pretentii, satioasa care poate inlocuii un pranz s-au o cina....

 

INGREDIENTE

pt aluat:

  • 150 ml zer de capra
  • 50 ml lapte batut
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • 400 gr faina
  • jumatate de cub de drojdie proaspata

pt umplutura:

  • 1 fir praz
  • 3 linguri ulei de masline
  • 4 felii de sunculita
  • amestec de condimente:sare, boia, cimbru
  • piper proaspat macinat
  • 1 felie de cascaval
  • 1 felie branza brie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu praz si sunculita:

Pregatim aluatul pt tarta, eu l-am framantat la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in ordinea scrisa mai sus. Dupa ce aluatul a fost framantat am uns o forma de tarta cu putin ulei, am tapetat-o cu faina si am pus aluatul in forma.

Prazul l-am taiat feliute si l-am calit in putin ulei de masline, la fel si sunculita taiata feliute. Am pus prazul calit peste aluatul de paine, am condimentat cu piper si cu amestecul de condimente, am adaugat cascavalul si branza brie taiata bucatele, sunculita si am lasat aluatul sa mai creasca inca 20 minute.

Am dat la cuptorul incins la 180 grade pt 30 minute.

Pofta buna!!!!

TIPS-URI

1

aluatul facut cu lapte batut si zer este extrem de fraged si putin dulceag

2

am servit tarta cu salata de rosii si castraveti

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu praz si sunculita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată cu ton și avocado - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:35

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

pe 28.07 la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta aperitiv