Tarta umpluta aperitiv

de epurasha2bb in Aperitive / Garnituri, 19 Ian 2011 | 7486 vizualizari

 

foarte usor de facut si gustoasa!Pentru aceasta tarta am folosit tava de silicon margareta de la Decorix care mi-e foarte draga! este ideala atat pentru deserturi cat si pentru aperitive dupa cum vedeti!:)

 

INGREDIENTE

  • Pt.aluat am folosit
  • 1 galbenus crud,
  • aproximativ 250 g faina
  • aproximativ 100 g unt
  • 2 linguri de smanatana dar merge foarte bine si iaurt simplu sau chiar mai bine dar eu nu am avut decat smanatana,
  • 1/2 pliculet praf de copt,
  • 1 lingura ulei de masline cu aroma de trufe albe.
  • Pt.umplutura cu aproximatie :
  • 150 g cascaval razuit marunt,
  • 150 g branza de vaca razuita,
  • 60 g unt
  • 100 g smanatana,
  • 6 masline negre,
  • 1/2 ardei capia rosu ,
  • cateva frunze de patrunjel
  • o bucatica de gogosar murat,
  • 2 cremvrusti de pui fara coaja
  • o bucatica mica de piept de pui fiert..
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta umpluta aperitiv:

Am pregatit intai aluatul amestecand bine ingredientele, untul trebuie scos din timp pe masa sa fie moale moale si la framantare puneti faina pana ce se face un aluat elastic dar nu lipicios. Il asezati in tava de silicon presand cu degetele si dati la rece pana preparati umplutura.

Puneti umplutura la rece in frigider si bagati tava de silicon in cuptor si lasati sa se coaca si sa se rumenasca putin marginile si cand se desprinde usor de margini e gata. Cand e gata, oprim cuptorul si lasam usa intredeschisa sa se raceasca acolo! apoi o umplem , nivelam bine si mai razuim deasupra cascaval.

Decoram cu ce vrem si lasam iar la rece .Eu am facut-o ieri si am lasat peste noapte iar azi s-a taiat foarte bine si e foarte gustoasa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta umpluta aperitiv" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon cu sos de roșii și pătrunjel - Rețeta gustoasă și rapidă

ieri la 10:04

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

pe 14.10 la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]