Taște cu magiun

de danakarin in Paste, 15 Noi 2013 | 10112 vizualizari

 

Poate că prin alte părți se cheamă " colțunași. Noi le-am zis taște...

 

INGREDIENTE

  • 300 g faină
  • 3 ouă
  • sare
  • 200 g de magiun de prune
  • 100 g de pesmet
  • 50 g de unt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Taște cu magiun:

Din ouă, făină si un praf de sare frământăm un aluat elastic de tăiței. Il împărțit în două, o parte o lăsam să se odihneasca acoperită cu folie, cealaltă o intindem intr-o foaie dreptunguilară cât putem de subțire. Pe această foaie plasăm din loc în loc cu ajutorul unei lingurițe grămăjoare de magiun. Întindem și cea de a doua foaie cu care o acoperim pe prima, apăsăm între grămajoare să se lipească un pic aluatul si cu ajutorul unei rotițe sau a unui cuțit tăiem romburi.

Punem la fiert o oală încăpătoare cu apă și fierbem taștele in apa clocotită până se ridică la suprafața.

Prăjim pesmetul în untul topit și tăvălim în pesmet taștele scurse bine.

Servim cu zahăr praf. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Taște cu magiun" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]