Tiramisu reţetă italiana

de Toamna07 in Prajituri, 27 Apr 2012 | 10143 vizualizari

 

Prajitura Tiramisu este un desert traditional italian,delicios si fin ,apreciat nu doar de italeni ci si de romani.Nu cred ca exista restaurant care sa nu aiba in meniu aceasta prajitura deosebita.

 

INGREDIENTE

  • 2 pachete mari de piscoturi
  • 750 gr de mascarpone (3 cutii)
  • 8 oua
  • 8 linguri cu zahar
  • 400 ml.frisca lichida
  • 4 vanilii bourbon
  • 15 lingurite cafea
  • 2 plicuri cu cappucino sau cateva lingurite de lichior amareto
  • 1 lingurita esenta de migdale
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă italiana:

Tiramisu reţetă italiana

Se pune  la fiert 1,5 litri de apa cu zahar si cafea pana fierbe in clocote.

Separam galbenusurile de albusuri si folosim doar galbenusurile pe care le mixam impreuna cu cele 8 linguri de zahar,adaugam vaniliile si batem in continuare pana obtinem o crema. Intr-un bol adaugam frisca si o mixam tare .

Crema de branza Mascarpone o punem intr-un castron si o frecam cu o lingura de lemn pana capata o consistenta fina ;adaugam putin cate putin peste crema de galbenusuri ;urmeaza sa-i adaugam  frisca amestecand de sus in jos ,sa ramana pufoasa .    

Strecuram cafeaua,punem esenta ,cappucino sau cateva linguri de lichior amareto .Prin  aceasta cafea aromata  trecem fiecare piscot in parte si incepem sa-i asezam intr-o tava mare cu peretii inalti, patrata sau dreptunghiulara .Punem piscoturile cu partea glazurata in sus.Dupa ce am pus primul strat de piscoturi asezam o parte din crema,uniformizam si repetam procedeul pana la ultimul strat de piscoturi(3 straturi piscoturi si doua parti de crema ).  Dam prajitura la frigider pentru cateva ore. O scoatem si o pudram cu cacao din belsug.  

Va sfatuiesc sa nu modificati reteta cumparand o crema de branza mai ieftina pentru ca gustul nu o sa mai fie la fel.  

Spor la treaba !

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă italiana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

ieri la 08:48

Cornulețe cu alune de pădure, cremă de fistic și ciocolată - Fragede și delicioase

pe 08.12 la 10:44

Cotlet de porc în sos roze - Simplu, rapid și plin de savoare

pe 06.12 la 10:09

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]