Tiramisu reţetă la pahar

de vio_dreams in Dulciuri, 17 Feb 2013 | 11170 vizualizari

 

Tiramisu reţetă la pahar

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet piscoturi
  • 250 ml frisca lichida
  • 250 ml mascarpone
  • 4 galbenusuri
  • 250 gr zahar pudra
  • 4 pliculete ness
  • 1 lingurita esenta rom
  • 1 plic gelatina
  • sticksuri cu finetti pt decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă la pahar:

Tiramisu reţetă la pahar

Batem frisca lichida pana devine tare. Frecam 2 pliculete de nes cu 1 lingura zahar si o lingura apa si adaugam peste frisca.Omogenizam.

Frecam galbenusurile cu zahar pana devin cremoase. Punem vasul la bain marie si frecam in continuare pana incepe sa se ingroase.Lasam sa se racoreasca putin si adaugam la compozitia de frisca.

Mascarponele il mixam pana devine cremos. Adaugam peste compozitie.

Dizolvam pliculetul de gelatina conform indicatiilor de pe ambalaj si adaugam in compozitie. Luam cateva pahare si le umplem cam un sfert.

Din cele doua pliculete de ness ramase si 3-4 linguri de zahar preparam o cafea. Adaugam romul. Lasam sa se raceasca. Rupem piscoturile bucati si le scufundam rapid in cafea. Adaugam in pahare un strat de piscoturi.

Punem din nou un strat de crema, apoi piscoturi si la final crema pana umplem paharele. Presaram cacao deasupra.

Dam paharele la frigider pentru cel putin o ora.

Decoram cu sticksurile cu finetti fiecare pahar. Se serveste rece direct de la frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă la pahar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

ieri la 08:53

Prăjitura pufoasă cu caise - Super delicioasă și ușor de făcut

pe 10.06 la 09:10

Clătită asiatică - Super gustoasă și ușor de făcut

pe 09.06 la 10:35

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

pe 06.06 la 13:47

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reteta clasica