Toba de pui

de Ela68 in Mezel de casa, 5 Oct 2012 | 52182 vizualizari

 

puiul sa fie de calitate si proaspat

 

INGREDIENTE

  • 1 pui griller
  • 30 gr gelatina
  • 1 lingura sare
  • 2-3 frunze de dafin
  • piper boabe
  • 5 catei de usturoi
  • 1 lingurita ierburi de provance
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Toba de pui:

Se spala si se portioneaza carnea. O asezam intr-o cratita mica impreuna cu restul de ingrediente - gelatina, sarea, frunzele de dafin si piperul boabe, mai putin usturoiul si ierburile pe care le punem mai tarziu. Punem cratita mica intr-una mai mare in care am pus apa la fiert. In concluzie, punem la foc la Bain-Marie. Cand apa din cratita mai mare fierbe, dam focul la minim si acoperim oala cu capac, astfel, carnea va fierbe in suc propriu.

Se lasa pe foc in jur de 3-4 ore, avand grija sa completam apa din vasul mare, care se evapora. (se va completa cu apa fierbinte )
In tot acest timp se intorc bucatile de cateva ori, ca toate sa fie bine patrunse.

Maruntim ierburile de provence si le adaugam si pe acestea (cand e aproape gata)

Cand carnea e bine fiarta, o scoatem pe un platou sa se raceasca si o alegem de pe oase, eliminand pielea. Usturoiul pisat il adaugam peste zeama si-l lasam sa se infuzeze.

Taiem o sticla de apa si punem in ea bucatile taiate. Strecuram zeama si-o turnam peste carne. Acoperim cu folie si dam la frigider cateva ore pentru a se inchega.

Se taie sticla cu un cutter si scoatem toba cu grija.

Se pastreaza la frigider, nu mai mult de 4-5 zile . Se portioneaza doar in momentul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Toba de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piept de porc in zeama de varza