Tocană de dovleac

de elucubratiiculinare in Mancaruri de post, 4 Dec 2014 | 6596 vizualizari

 

O rețetă pentru zilele în care nu vrem sau nu avem voie carne ;)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg dovleac
  • 1 morcov
  • 1 cartof
  • 1 cartof dulce
  • 1 ceapă
  • 3-4 căței de usturoi
  • 1 cm rădăcină ghimbir
  • 1 linguriță curry
  • 1/4 linguriță scorțișoară măcinată
  • sare
  • piper negru
  • 500 ml apă
  • 3-4 linguri ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocană de dovleac:

Pregătim legumele. Curățăm, spălăm și tăiam cubulețe toate legumele. Călim ceapa și usturoiul tocate mărunt. Adăugăm ghimbirul curățat de coajă și dat pe răzătoare, praful de curry și scorțișoara măcinată. Amestecăm bine și gătim pentru 1 minut.

Adăugăm legumele cubulețe și acoperim cu apă. Condimentăm cu sare și piper. Aducem la fierbere apoi dăm la cuptor pentru 45-50 minute la foc mare (200 grade C).

La servire se mai poate adăuga piper negru proaspăt măcinat. În cazul în care preferați mâncarea iute, adăugați un ardei iute tocat mărunt înainte de a da mâncarea la cuptor.  

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocană de dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cotlet de porc în sos roze - Simplu, rapid și plin de savoare

pe 06.12 la 10:09

Prăjitura Snickers - Rețeta delicioasă de casă

pe 06.12 la 09:12

Maioneza de casa - Reteta simpla si rapida

pe 05.12 la 14:38

Negresa de post cu nuci - Reteta simpla si gustoasa

pe 05.12 la 11:01

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]