Tocanita de ardei kapia copt

de katty in Mancaruri de legume, 8 Aug 2020 | 7820 vizualizari

 

Mai aveam o punga de kapia la congelator asa ca, intr-un fel, voiam sa scap de ea, dar intr-un mod placut, asa ca am facut o tocanita. Daca nu ati facut pana acum eu zic ca este timpul sa incercati.
Daca aveti kapia proaspat, timpul acordat va fi ceva mai mare deoarece va trebui mai intai copt si descojit.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr ardei kapia copt si descojit
  • 1 ceapa alba
  • 1 ceapa rosie
  • 300 gr rosii bine coapte
  • 2 linguri de smantana
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • mamaliga pentru servit
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de ardei kapia copt:

Ardeii kapia copti, decojiti si la care am scos cotorul, ii rupem in fasii.

Curatam ceapa si o tocam fin. Rosiile le dam pe razatoare si indepartam pielitele.

In uleiul incins punem ceapa si un praf de sare. O lasam sa se inmoaie usor si adaugam rosiile.

Cand rosiile sunt fierte si sosul incepe sa se lege, adaugam fasiile de ardei kapia. Potrivim de sare si piper si fierbem pana scade sosul. Adaugam smantana, omogenizam si mai dam cateva clocote.

Servim tocanita cu mamaliga.

 

 

TIPS-URI

1

puteti coace ardeii cu o zi inainte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de ardei kapia copt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

Înghețata de lămâi, cu lapte condensat

de RODIMUR 8

pe 24.07 la 21:15

Tartă cu brânză și caise - Varianta rapidă și delicioasă

pe 24.07 la 09:18

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mancarica de ardei copti cu smantana