Imi place sa profit in aceasta perioada de legumele si de verdeturile proaspete si doresc sa va prezint reteta mea de tocanita de cartofi.
Avand in vedere acest concurs, am preferat sa testez condimentul cimbrisor de la Delikat si va pot spune ca intreaga familie a fost incantata.
Cu siguranta voi mai folosi condimente de la Delikat si in alte retete.
"Gătesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale"
Se curata legumele si se pregatesc pentru tocanita: cartofii, ceapa si ardeiul kapia se taie cubulete, (cartofii cubulete mai mari), morcovii, telina si dovlecelul se dau pe razatoare, iar patrunjelul se toaca marunt.
Intr-o oala se pune ceapa la prajit, cand ceapa este aproape prajita, se adauga morcovii si telina, se amesteca si se lasa 5 minute la foc potrivit, avand grija sa nu se prinda.
Dupa ce au trecut cele 5 minute, se adauga ardeiul kapia taiat cubulete, se amesteca si se lasa alte 5 minute.
Se adauga pasta de bulion si se amestecea, avand grija sa nu se prinda.
Se adauga cartofii taiati cubulete si condimentele: cimbrisor de la Delikat, sare si piper dupa gust, se amesteca si mai lasam alte 5 minute.
Ulterior adaugam apa cat sa acopere cartofii si lasam tocanita sa fiarba. In tot acest timp, se va amesteca din cand in cand pentru ca tocanita sa nu se prinda.
Cand cartofii sunt aproape fierti, adaugam dovlecelul razuit si doua cani de apa.
Cand tocanita este gata, adaugam patrunjelul tocat marunt si o potrivim de gust cu sare si piper. Se mai lasa la fiert inca 5 minute si se poate opri focul.
La momentul servirii, presaram patrunjel proaspat taiat si o putem servim alaturi de o salata de legume proaspete, salata de ardei copti sau muraturi (de aceasat data noi am ales muraturi).
Pofta buna!
1
Trebuie sa fim atenti si sa amestecam pentru a nu se prinda tocanita.
2
Se pot adauga alte legume sau alte verdeturi, in functie de preferintele fiecaruia.