Tocanita de ciuperci

de LUK in Mancaruri de legume, 2 Mar 2011 | 19626 vizualizari

 

dupa reteta lui Radu Anton Roman ..

 

INGREDIENTE

  • 700 gr ciuperci champignon
  • o ceapa
  • 250 gr smantana
  • 50 gr unt
  • o lingura de faina
  • 50ml apa
  • sare,patrunjel verde dupa gust

 

Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de ciuperci:

Ciupercile se curata de coaja.se scot coditele si se curata si ele.Ciupercile curatate le taiem in jumatate apoi fiecare jumatate o taiem fasii pe latime.Coditele se taie rondele.Curatam ceapa si o taiem marunt.Incalzim untul intr-o oala si punem ceapa la calit.O lasam forte putin,cat amestecam de 2-3 ori si punem ciupercile si patrunjelul tocat.Amestecam,adaugam apa si sarea si lasam sa fiarba sub capac la foc mic 15min.Amestecam din cand in cand.Ele vor lasa apa asa ca nu e nevoie sa mai complectati pe parcurs.Intr-un bol amestecam faina cu smantana.Dupa ce au fiert ciupercile punem smantana si lasam sa deaun clocot.Luam de pe foc si servim calde cu patrunjel verde tocat deasupra sau simple.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciupercute cu urda si marar la cuptor