Tocanita de ficatei si pipote ca la mama acasa
Tocanita de pipote si inimi este un preparat traditional, bogat in proteine si arome, apreciat in multe bucatarii din intreaga lume. Iata o reteta simpla pentru a pregati o tocanita delicioasa si hranitoare:
Cum se prepara reteta Tocanita de ficatei si pipote ca la mama acasa
Ceapa, ardeiul si rosia se toaca marunt.Pipotele se spala bine si se curata,iar ficateii se pun in 2-3 ape inainte de folosire.Separat intr-o oala se pune uleiul la incins dupa care se adauga ceapa si ardeiul,se lasa la calit 5-10 minute apoi se adauga pipotele si ficateii se acopera cu un capac si se lasa la foc incet amestecand din cand in cand inca 10 minute.Dupa cele 10 minute se adauga si rosia taiata cubulete, pasta de tomate cimbrul,piperul si delicatul si se pun cam 2 cani de apa fierbinte(cat sa se acopere ficateii si pipotele) Se lasa sa fiarba pana mai scade din apa si capata consistenta se verifica daca pipotele sunt fierte apoi se adauga si usturoiul maruntit se mai lasa 2-3 minute se stinge focul si se adauga patrunjel verde.
Se serveste alaturi de o salata de primavara sau muraturi taranesti.
Incercati si pipote prajite in aluat