pentru ca eu nu mananc pipote prajite, din cealalta jumatate de kilogram de pipote am facut o tocanita... poza n-a iesit foarte bine din cauza blitzului :S
Pipotele se fierb bine inainte. Se scot pe o farfurie si se lasa la racit.
Intr-o oala mica se incinge uleiul in care se pune ceapa taiata cubulete si sosul de soia peste ceapa.
Se invarte intruna iar apoi se pune ardeiul kapia taiat cubulete.
Apoi se pun pipotele si se lasa circa 5 minute avand grija sa invarti intruna.
Se pune apa peste pipote si se lasa un pic la inabusit.
Se adauga rosiile taite cubulete si usturoiul pisat. Se lasa iar un pic la inabusit iar apoi se pune sosul de rosii si se lasa inca circa 20 min. Cand e aproape gata se adauga sare si piper dupa gust, busuioc si zeama de la o jumatate de lamaie.
Se serveste cald cu mamaliguta.
Pofta buna!