Tocanita de spanac cu ochiuri

de RODIMUR in Mancaruri de legume, 3 Mai 2017 | 5835 vizualizari

 

Pentru că încă mai este spanac în piețe, am cumpărat și am făcut, poate pentru ultima dată, în acest an, o tocăniță de spanac cu ochiuri.
Nu am folosit multe ingrediente ca să prepar această tocăniță, pentru că am vrut să simt gustul natural al spanacului. De fapt, cam la fel procedez în toate situațiile. Cred că prea multele ingrediente/condimente și arome folosite uniformizează, oarecum gustul mâncărurilor și nu mai simțim gustul natural al ingredientului de bază.
 

 

INGREDIENTE

  • 1 kg spanac proaspăt
  • 2 cepe
  • ulei
  • 2 pahare mici (100 ml) de apă
  • 1 vârf de cuțit de Vegeta
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de spanac cu ochiuri:

Se curăță și se spală spanacul foarte bine, se scurge de apă și se taie mărunt.

Se pune spanacul tăiat, în cratița în care s-au pus la topit, în ulei, cele două cepe tăiate mărunt  și se lasă la înmuiat, pe foc mic.

Se adaugă 2 pahare de apă și se amestecă din când în când pe foc, până ce scade lichidul, având grijă ca spre sfârșitul preparării să nu se prindă de fundul cratiței.

Când este aproape gata, tocănița se condimentează cu Vegeta, sare și piper, după gust. Cine vrea, poate adăuga și un cățel de usturoi, răzuit fin.

Se pune tocănița de spanac în farfurie, iar în mijlocul ei, se așază unul sau două ochiuri.

TIPS-URI

1

Alegeți spanac fraged, nu veștejit.

2

Spălați bine spanacul, pentru că frunzele lui sunt adesea pline de pământ.

3

Usturoiul, chiar într-o cantitate mică, poate diminua gustul natural al spanacului. De aceea, utilizarea lui este facultativă, în funcție de gustul fiecăruia și nu intră în compoziția rețetei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de spanac cu ochiuri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

RODIMUR 1

06.05.2017, 08:21

Uitasem că se face și-n toamnă... Voi fi atentă, anul acesta!

kytz 1

08.05.2017, 23:28

Tare bună!

RODIMUR 1

09.05.2017, 07:26

Așa este, Kytz! Și sănătoasă!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu brânză - Cea mai rapidă și gustoasă rețetă

ieri la 10:53

Muschiulet de porc la cuptor, cu sos de smantana

de Caty 3

pe 29.10 la 20:42

Prajitura cu mere

de Caty 3

pe 29.10 la 13:55

Pastă de fasole cu avocado - Rețeta simplă de post

pe 29.10 la 13:15

TOP
utilizatori

Rocsi

1360 puncte

mihaelar63

203 puncte

Valclaudia

200 puncte

Sidy

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]