Tocanita de vita cu praz

de epurasha2bb in Vita, 25 Ian 2011 | 14662 vizualizari

 

Ca o olteanca ce sunt mi-era pofta de praz si ce sa fca eu cu praz, hai o tocanita! a iesit atat de gustoasa ca abia ne-a ajuns la toti 4!:)

 

INGREDIENTE

  • 1 fir de praz
  • 2 graunti de usturoi
  • 250 g carne vita
  • 6 rosioare congelate sau proaspete
  • 1 ceapa mica
  • apa
  • sare
  • piper negru
  • cimbru uscat
  • 1/2 ardei capia rosu
  • ulei de masline cu aroma de patrunjel cret
  • verdeata
  • o frunza de dafin
  • cateva linguri ulei de floarea soarelui
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de vita cu praz:

Carnea se spala si se toaca bucati potrivite. Ceapa si prazul se curata, se spala si se toaca marunt. Rosiile se decojesc si se toaca si ele marunt. Se pune la incins uleiul de floarea soarelui si se caleste carnea intai pana se albeste deasupra. Apoi adaugam ceapa si prazul si amestecam. Lasam putin sa se inmoaie si adaugam si usturoiul tocat marunt si ardeiul rosu tocat. Amestecam din cand in cand cu o lingura de lemn. Acum adaugam un praf de sare si piper negru. Amestecam din nou, punem apoi rosiile tocate si uleiul de masline. Amestecam bine si apoi lasam sa scada putin si dupa ce scade completam sosul adaugand cate putina apa usor calduta, din cand in cand. Spre sfarsit cand e aproape gata adaugam si frunza de dafin si ultima data patrunjelul verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de vita cu praz" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

Mucenici muntenești tradiționali – Rețetă simplă și delicioasă

pe 06.03 la 10:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Perisoare de vita cu legume si sos de vin rosu