Tocanita de vitel cu paste

de cristeena20 in Vita, 22 Feb 2020 | 3236 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carne de vitel pentru tocanite
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov
  • 1/2 ardei gras
  • 2 catei de usturoi
  • 1 cana mazare congelata
  • ulei de masline,
  • un cub de unt
  • 1 pahar vin rosu
  • sare, piper, boia ,sos picant
  • 2 foi de dafin
  • cimbru uscat
  • 3 rosii din conserva
  • 1 pahar bulion
  • 2 linguri pasta de rosii
  • macaroane
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de vitel cu paste:

Carnea se taie cubulete potrivite.

Intr-o cratita punem ulei de masline si calim ceapa tocata marunt cu dafinul; adaugam usturoiul tocat marunt si el, ardeiul cubulete si morcovul curatat si maruntit. Eu am folosit ardei rosu si verde. 

Cand legumele s-au inmuiat, adaugam carnea si lasam sa se rumeneasca putin la foc mare; adaugam rosiile din conserva si condimentam cu sare, piper, boia, cimbru. Si apoi adaugam pasta de rosii si sucul-turnam un pahar de vin rosu si lasam sa scada la foc mediu; cand vinul a scazut ,putem adauga putina apa , amestecand din cand in cand. Cand carnea e aproape gata, adaugam mazarea-si mai lasam sa fiarba pana totul e bine fiert si moale; iar sosul e mai gros.

Intre timp fierbem macaroanele in apa cu sare-eu am folosit tuburi, dar as opta pentru tagliatele proaspete. 

Cand carnea e moale, punem in sos putin unt si apoi adaugam pastele, amestecam si servim imemdiat cu parmezan razuit.

Nu uitati sa serviti cu un vin rosu alaturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de vitel cu paste" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Platou haiducesc pt. Bucataras(i)