Tochitura

de alinutza1983 in Porc, 2 Oct 2010 | 15550 vizualizari

 

Fiind wekend ne-am cam facut de cap in ceea ce priveste mancarea; in loc sa stau cuminte, la locul meu, am facut o tochitura consistenta, pe care am stropit-o cu un pahar de vin si niste mini-tarte cu fructe.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carne de porc ( pulpa fara os )
  • 200 gr carnaciori afumati
  • 1 lingura cu varf pasta de rosii
  • 2 linguri ulei
  • 1 pahar vin rosu
  • 1 capatana mare usturoi
  • sare,
  • piper,
  • boia dulce ,
  • cimbru ( eu am folosit crengute de cimbru proaspat )
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tochitura:

Intr-o cratita incapatoare se pun la incins cele 2 linguri de ulei, apoi se adauga pulpa de porc taiata si bucatele , carnaciorii si se presara condimentele dupa gust; se intoarce carnea de pe o parte pe alta, ca sa nu se arda, apoi , cand este facuta adaugam 2 cani de apa si o treime sin usturoiul curatat si taiat marunt. Se acopera cratita si se lasa sa fiarba pana scade complet.

Cand este gata , se pune vinul, usturoiul ramas si pasta de rosii; se amesteca bine de tot si se mai lasa 5-10 min. la fiert.

Se serveste fierbinte, cu mamaliguta acoperita de telemea rasa si un ou ochi .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tochitura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

nadina73 1

03.10.2010, 00:19

super buna trebuie sa fie

Bunica 1

03.10.2010, 10:54

alinutzaaa, e foarte buna ,dar.......lipseste .......mamaligutaaaaa ! iau o portie si fac eu mamaliguta

alinutza1983 1

03.10.2010, 12:29

Sigur ca da , Bunica! Daca aduci si un borcan cu muraturi ar fi si mai bine!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

3137 puncte

Rocsi

1480 puncte

MotanLaOale

1083 puncte

mirela0911

1000 puncte

mena29

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Varza calita