Tochitură din ficat şi inimă de porc & Mămăligă cu unt

de DinDragostePentruGatit in Porc, 14 Apr 2012 | 21694 vizualizari

 

Nu toţi se împacă cu organele de porc...splina, rinichii nici pe mine nu prea mă încântă, însă cu ficatul şi inima chiar nu am nimic :)), mai ales inima, îmi place...condimentate bine, iese o tochitură...cum zice mama :)) "deliciu".

 

INGREDIENTE

  • 700 g inimă de porc;
  • 500 g ficat de porc;
  • 1 ceapă;
  • 2 foi de dafin;
  • 1 vârf lgţ nucşoară;
  • 1/2 lgţ boia iute;
  • 1 lg cimbru;
  • 2 lg bulion;
  • 200 mL vin roşu;
  • 4-5 căţei de usturoi;
  • ulei de floarea soarelui;
  • sare;
  • piper.

Mămăliga:

  • 700 mL apă;
  • 1 cană (175 g mălai);
  • 1 lg ulei de floarea soarelui (opţional);
  • 1 cubuleţ de unt;
  • sare.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tochitură din ficat şi inimă de porc & Mămăligă cu unt:

Se spală ficatul de porc, se taie cubuleţe (îl mai ţin în apă să iasă tot sângele din el).

Inima, la fel. Se curaţă bine (se scot venele şi cheagurile de sânge).

Se căleşte ceapa.

Se adaugă ficatul + inima tăiate cubuleţe.

Se adaugă condimentele (boia iute, cimbru, foi de dafin, nucşoară, sare, piper) şi bulionul.

Se stinge totul cu vin roşu.

Se fierbe până scade sosul.

La final se adaugă usturoiul.

Se serveşte cu mămăligă şi smântână.

Mămăliga:

Se pune apa la fiert, se adaugă sare, eventual şi o lingură de ulei de floarea soarelui. 

După ce apa a dat în clocot se adaugă în ploaie mălaiul, amestecând energic cu telul pentru a nu permite formarea "cocoloaşelor", îmi vine să le spun aglomerări :)).

Se ţine mămăliga pe foc până se desprinde de pe craţită.

La final se adaugă untul, se amestecă și se răstoarnă pe o farfurie.

 

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tochitură din ficat şi inimă de porc & Mămăligă cu unt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 850 lei
1699.99 lei
849.99 lei

COMENTARII (8)

iry-gabriela 1

14.04.2012, 22:03

Mihaela11_jo 1

15.04.2012, 22:17

Foarte apetisant

cocolina 1

21.04.2012, 22:28

Ce buna e

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tochitura de organe