Tochitura- reteta mea

de marianascarlat in Porc, 21 Feb 2012 | 9270 vizualizari

 

Fiindca e iarna, e frig si trebuie sa ne hranim mai consistent dar si fiindca felul asta de mancare e agreat si de mofturosul meu fiu, am preparat de mai multe ori in iarna asta acest fel de mancare.
Stiu ca exista multe feluri de a prepara o tochitura, depinde si de zona in care locuieste fiecare. Asta pe care o prepar eu nu stiu unde se incadreaza dar asa ne place noua.

 

INGREDIENTE

  • 600 gr pulpa slaba de porc
  • 300-350gr carnaciori oltenesti
  • 250-300 gr kaiser afumat
  • un cubulet de unt
  • 100-150 ml vin rosu de buturuga
  • o ceapa mare
  • 400 gr rosii in bulion
  • 5-6 catei de usturoi pisat(de-ai nostrii)
  • o lingura de busuioc tocat
  • 1/2 lingura de magheran tocat
  • o lingura de patrunjel toca(proaspat sau uscat)
  • sare
  • Piper dupa gust
  • 500 gr malai
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tochitura- reteta mea:

Carnea spalata si uscata cu un prosop de bucatarie o tai cubulete, carnatul il tai cam de un centimetru iar kaiserul fasiute. Toc ceapa marunt. Pun pe foc o cratita cu untul si cand acesta s-a topit adaug carnea pe care o perpelesc de cateva ori sa-si schimbe culoarea. Adaug imediat ceapa care are si ea aceiasi soarta. Cand s-a inmuiat putin si ceapa torn apa care sa acopere carnea aproape trei sferturi si vinul, dupa care acopar cratita cu capac si o las sa fiarba aproximativ 30 de minute. 

Intre timp mai amestec din cand in cand si daca scade apa prea mult mai adaug apa fiarta. Apoi adaug in cratita carnatul si kaiserul, pe care le las sa fiarba si ele cam 5 minute. Dupa aceea sarez, piperez, pun usturoiul pisat si rosiile taiate cu bulion cu tot. Punem iar capacul pe cratita si mai las sa fiarba aproximativ 1/2 ora avand grija sa mai amestec din cand in cand in cratita.Cand a scazut suficient si carnea e bine facuta adaug si verdeturile(busuioc, maghiram si patrunjel).

In acest timp pregatesc si mamaliguta, care va fi gata odata cu tochitura.

Acum totul e gata de servit. Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tochitura- reteta mea" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (24)

Bunica 1

29.12.2012, 14:22

O "gustoasa" pe Bucataras

mihaelar63 1

29.12.2012, 14:52

La multi ani , Mariana !!! Sanatate si multe bucurii !!!

-Licurici- 1

17.12.2017, 17:28

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tochitura din organe de porc - Mancare traditionala plina de savoare