Tortul asta 47 reprezinta varsta mea din bolentin, ca eu chiar nu realizez ca am trecut si acestprag, am senzatia ca-s o copilita, dar sa trecem peste asta si sa ma apuc sa zic ce am prestat.Ceva foarte simplu, fara batai de cap si sa se ajunga la toata gasca si eventuali musafiri.....
Mai intai pregatim siropul ca sa se raceasca cat timp facem crema. Punem zaharul sa se caramelizeze, adaugam apa, cu grija sa nu ne oparim, apoi lasam sa fiarba pana se topeste zaharul caramelizat.Lasam la racit si ne apucam de crema. Pregatim firsca, am avut o smantana foarte grasa cu peste 30% grasime.Punem smantana intr-un bol inalt, adaugam si laptele sa diluam smantana, pentru ca riscam sa o transformam in unt daca o lasam asa groasa, adaugam si zaharul si mixam pana obtinem o frisca ferma. Intr-un alt castron incapator amestecam mascarponele cu finetti , apoi incorporam si frisca. Pastram cateva linguri de frisca pentru a decora tortul. Pregatim o tava cu dimensiunile de 45/35 cm, o tapetam cu folie alimentara, apoi incepem sa asezam biscuitii inmuiati in sirop, nu trebuiesc inmuiati mult deoarece biscuitii sunt destul de moi.Asezam primul strat de biscuiti, apoi intindem un strat de crema, apoi strat de biscuiti, strat de crema si tot asa pana terminam si biscuitii si crema. Deasupra intindem un strat subtire de crema si frisca ramasa si ne jucam cu o furculita sa facem un model deasupra. Ornam cu mure din padure, am gasit cateva , alea pe care le-a ratat ursul...dam tava la frigider pentru 24 de ore, apoi scoatem tortul din tava si e numai bun de taiat si mancat. La multi ani mie, sa-mi fie de bine....