Un tort usor nemaipomenit, pe care il poate face oricine! Este delicios!
Pentru crema:
120 g crema pentru frisca,1
20 g ciocolata (eu am folosit shoggeten)
Optional, pentru decorarea tortului:
deasupra presaram nuca taiata in bucati si capsuni sau ce mai doriti dumneavoastra sa puneti.
Intr-un bol sfaramam biscuitii in bucati (nu foarte mici, ca sa aiba un aspect frumos, sa se poata observa).
Nuca sfaramata si ea in bucati o punem in tigaie la foc mic pentru 5 minute pana isi va schimba culoarea spre maro inchis.
Nucile le transferam in bol peste biscuiti.In alt bol, amestecam zaharul, cu cacao, apa, punem untul si ca se topeasca punem oala putin pe foc, 7-8 minute pana ce untul s-a topit. Lasam sa se raceasca, adaugam extractul de vanilie, apoi turnam compozitia peste bolul cu biscuiti si amestecam usor (arata ca reteta salamului de biscuiti).
Dupa ce am amestecat foarte bine compozitia, o transferam intr-o tava pentru tort, nivelam cu o spatula si o punem la frigider pentru aproximativ o ora.
Intre timp ne ocupam de crema tortului.
Intr-un bol adaugam crema pentru frisca,o punem putin pe foc doar pentru a se incalzi (fara sa clocoteasca sau sa se infierbante prea tare), apoi turnam in bol ciocolata, amestecam si punem crema peste blatul de tort. Dupa aceasta faza o vom pune din nou la frigider pentru aproximativ 5-6 ore sau pana cand tortul va fi bine intarit. Dupa ce il scoatem din frigider, decoram tortul cu nuca si capsuni.