Si pentru ca azi e o zi speciala pentru mine :P, m-am cadorisit cu un tort. Sa nu va zic ca am facut blatul, pe urma aproape o zi jumate m-am gandit cum sa-l fac si cum sa-l ornez, pentru ca initial l-am gandit intr-un fel, apoi tot alte idei imi veneau in cap, iesind pana la urma ce a iesit. Eu sunt multumita de rezultat. Asa ca, La multi ani, mie! :)) Hai sa fie, La multi ani si lui Cezar al Gabytzei! >:D>
Blatul: Am ales sa fac acelasi blat ca cel de la Tortul Bounty pentru ca mi-a placut foarte mult.
Apa se pune la foc. In momentul in care clocoteste se toarna peste cacao si se amesteca cu un tel sa nu faca cocoloase. Se lasa deoparte sa se raceasca.
Se separa ouale. Galbenusurile se mixeaza bine cu un praf de sare si 150 g zahar. Dupa ce devine mai cremoasa, se adauga uleiul, se mixeaza apoi se adauga cacaoa. Se omogenizeaza. La final se adauga in doua transe faina amestecata cu praful de copt. Se imparte compozitia in trei parti. Se tapeteaza o tava rotunda cu pereti detasabili cu hartie de copt sau unt si se coace primul blat. In aceeasi tava se adauga cele 2 parti de aluat, obtinand un blat mai gros decat primul si pe care-l vom taia la sfarsit in doua.
Siropul: Cele 3 lg de zahar se caramelizeaza iar in momentul in care s-a topit tot zaharul, se adauga apa si se lasa sa se topeasca. Se lasa laracit.
Crema de ciocolata: Intr-o craticioara se pune la foc mic ciocolata rupta bucati si frisca lichida. Cand se ajunge la punctul de fierbere, se ia deoparte, se amesteca bine pana se topeste ciocolata si se omogenizeaza totul. Se da la rece pentru cel putin doua ore, dupa care se mixeaza, adaugand cele 2 lg de lichior de menta, pana se obtine o crema pufoasa si mai deschisa la culoare. Se da la rece pana in momentul folosirii.
Crema de branza: Ciocolata alba se pune la topit intr-u ibric impreuna cu 2-3 lg frisca lichida. Se lasa sa se raceasca. Intre timp branza se amesteca cu zaharul pudra vanilat, iar la final se incorporeaza ciocolata alba cate putin. Frisca se bate spuma tare si se amesteca cu crema de branza. Se da la rece pana in momentul folosirii.
Asamblare tort: Pe un platou se aseaza un blat din cel taiat in doua. Se insiropeaza. In doua poshuri diferite se pregatesc cele doua creme. Se traseaza cercuri alternativ, incepand cu crema de ciocolata, dinspre exterior spre interior. Se aseaza deasupra bobite de cirese amare (eu pe primul blat am uitat sa pun:D), apoi se pune cel de-al doilea blat. Se insiropeaza si acesta si se repeta procedeul, doar ca de data aceasta se incepe cu crema de branza dinspre exterior spre interior. Se pun bobitele de cirese amare. Deasupra se aseaza blatul care a fost copt separat, cu partea de jos deasupra, fiind mai neteda si mai usor de ornat.
Pentru ornarea tortului va ramane din ambele creme. Se unge deasupra si pe margini cu crema de branza. Se da la frigider pana se prepara glazura.
Se pune la topit 100 g ciocolata amaruie cu 50-60 ml frisca lichida, amestecand continuu. Cand s-a omogenizat, se lasa putin sa se raceasca apoi se toarna peste tort si se niveleaza. Se lasa pana se intareste glazura apoi se orneaza cu moatze din crema de ciocolata si crema de branza.
Pofta buna!
1
Se pot folosi orice alt fel de fructe doriti.
2
Blatul la coacere va avea pe mijloc ca o cocoasa, care se va taia pentru a obtine un blat drept.