Tort Amandina

de Lily_Musat in Torturi, 3 Aug 2009 | 17332 vizualizari

 

INGREDIENTE

       Ingrediente pentru blat:
  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 30 ml apa
  • 20 g cacao
  • 8 linguri de faina
       Ingrediente pentru sirop:
  • 200 ml apa
  • 75 g zahar
  • 1 plic de capucino de ciocolata
       Ingredinete pentru crema:
  • 3 galbenusuri
  • 150 g zahar pudra
  • 250 g unt
  • 3 linguri cacao
        Ingrediente pentru glazura:
  • 1 + 1/2 linguri de apa
  • 4 linguri de zahar
  • 2 linguri de cacao
  • 50 g unt
        Frunzele de ciocolata:
  • cateva frunze
  • 1/2 ciocolata amaruie Novatini
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Amandina:

Preparam blatul in felul urmator:
Albusurile le batem spuma, apoi adaugam zaharul in ploaie si batem ca la bezele pana se intareste.
Dupa ce adaugam apa putin cate putin, adaugam si galbenusurile frecate cu uleiul si amestecam cu o lingura de lemn pana se omogenizeaza. Adaugam si faina amestecata cu cacao.
Mixam in continuare. Compozitia rezultata o punem intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, pe fundul careia punem harie de copt. Setam cuptorul la 30 minute la 180 grade, si in ultimele 5 minute ridicam temperatura la 190 grade. Cand facem siropul. Se pun la fiert toate ingredientele dupa care se lasa sa se raceasca.
Crema: Untul partial topit se bate cu miixerul pana devine spuma, se adauga zaharul pudra si se mixeaza pana se dizolva zaharul, apoi se adauga galbenusurile si cacaoa si se mixeaza inca 1 minut.
Se taie blatul in 2 si se insiropeaza doar cel de jos, se pune crema peste, apoi se pune si cealalta parte de blat care nu se insiropeaza pentru a evita sa se inmoaie. In felul acesta glazura iese frumoasa si nu se umfla.
Glazura: Apa, zaharul si cacaoa se pun pe foc sa se topeasca cca 1 minut, apoi se da de pe foc si se adauga untul, amestecand pana se dizolva, se lasa sa se raceasca, dupa care se pune pe tort.
Frunzele de ciocolata: Se topeste ciocolata la cuptorul cu microunde cca 1:30 min dupa care cu o pensula se ung pe dos frunzele, se lasa la racit si se mai ung cu un strat dupa aceea ca sa fie ciocolata mai groasa sa nu se rupa. Dupa ce s-au racit se desfac cu grija frunzele.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Amandina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

epurasha2bb 1

22.11.2010, 11:51

of Lily unde oi fi tu ca nu mai stim nimic de tine! asa mult imi placeau retetele tale si de multa vreme nu te-am mai vazut pe nici un site!

Dana_Retetegg 1

08.01.2011, 23:25

Rahela Velicu 1

22.06.2021, 15:06

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu oreo

de Rocsi 9

ieri la 20:26

Reteta de mucenici moldovenesti - Pufosi si buni

de laura_n 7

ieri la 11:51

Plăcintă cu brânză, ceapă verde și mărar - Rapidă și delicioasă

ieri la 10:32

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Krem a la krem