Tort aperitiv

de divainbucatarie in Aperitive / Garnituri, 22 Dec 2010 | 8647 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 paine rotunda neagra de 250 gr.
  • 500 g zacusca
  • 450 g icre
  • 500 g pate ficat
  • 300 g branza cremoasa (branzica de casa, crème Bonjour, Fagaras,etc)
  • masline negre si verzi,
  • ardei gras, pentru ornat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aperitiv:

Cu un cutit bine ascutit se indeparteaza calota painii, ramanand astfel un blat pe care l-am taiat in 4 felii aproximativ egale.

Se ung pe rand feliile, prima cu branza cremoasa, a doua cu zacusca, a treia cu icre si se imbraca apoi tortul astfel obtinut in pate de ficat. Se orneaza in functie de imaginatie si de timp cu masline si ardei si se lasa cca. 1 ora la temperatura camerei sa se moaie si sa patrunda ingredientele in blat. Se taie apoi si se serveste.

Se pot inlocui unele din ingrediente cu piure de naut, de susan, cu fasole batuta sau piure de spanac etc. Importante sunt zacusca si branza, ii confera un gust aparte intre dulce si sarat. Incercati-l si savurati-l in mai multe variante.

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aperitiv" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Clatite umplute cu branza si spanac