fiindca imi plac ciresele la nebunie
Se face un sirop de zahar ars topind zaharul si adaugand apoi apa si putina zeama de la cirese.Cu acest sirop usor racit se vor insiropa blaturile de cacao.
Se freaca galbenusurile cu zaqharul si cu esenta de vanilie si se adauga usor in lpatele caldut .Se lasa la foc mic sa se ingroase.Apoi spre sfarsit adaugam 2 linguri de amidon/fainab frecate cu untul.Se adauag si se mai lasa putin pe foc mic apoi cand s-au omogeniat bine se adauga si nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.
Se pune crema peste primul blat.
Se spala curesele si se scot samburii.Se pune zahar peste ele su dupa ce au lasat zeama se scurg si se aseaza peste crema cu nuca de cocos.
Se aseaza al doilea blat si peste ele se toarna glazura din ciocolata topita la bain marie cu unt si lapte.
Deasupra asezam ciresee intregi cu codita si razuim ciocolata cu cereale iar pe margine pudram cu putina nuca de cocos.
Un tort racoros si care poate fi facut si sub forma de prajitura.