Tort clasic cu crema de cacao si miez de nuca

de Ina in Torturi, 21 Sep 2016 | 26561 vizualizari

 

Un tort obisnuit, cu crema delicioasa de cacao, preparata din ingrediente la indemana oricui.
Reteta am gasit-o intr-un caiet vechi de retete, din tineretea soacrei mele.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 8 oua
  • 8 linguri cu zahar
  • 8 linguri cu faina
  • un plic praf de copt
  • un praf de sare

Crema de cacao si nuca:

  • 70 g cacao
  • 300 g margarina/unt
  • 200 g zahar
  • 2 linguri si jumatate de faina
  • o ceasca de apa
  • un galbenus de ou
  • 150 g miez de nuca macinat

Sirop:

  • 100 gr zahar
  • 200 ml apa
  • 2 fiole cu esenta de rom
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort clasic cu crema de cacao si miez de nuca:

Blatul:

Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile cu un praf de sare pana obtinem o spuma tare, apoi adaugam pe rand zaharul, galbenusurile si faina amestecata cu praful de copt, mixand dupa fiecare.

Turnam compozitia intr-o tava cu diametrul de 25 cm. si coacem blatul la foc potrivit pentru 35-40 minute. Lasam sa se raceasca, dupa care-l feliem pe orizontala pentru a obtine trei blaturi egale.

Crema:

Apa, cacao, zaharul si faina se amesteca intr-o craticioara, la foc mic. 

Lasam sa se raceasca usor si adaugam margarina/ untul mixand pana la incorporare completa. Adaugam la final un galbenus de ou pentru un aspect lucios si definitivam crema prin incorporarea a 150 g miez de nuca macinata.

Sirop:

Topim zaharul cat sa nu mai fie niciun cocolos dar sa nu se arda, apoi adaugam apa ( cu grija, pentru a nu va frige ) si lasam pe foc mic pana se topeste tot caramelul. Lasam sa se raceasca bine si turnam in sirop o fiola cu esenta de rom.

Asamblare:

Pe un platou asezam prima foaie de blat pe care o insiropam, apoi intindem 1/3 din crema de ciocolata. Peste stratul de crema asezam a doua foaie de blat, insiropam si intindem alt strat de crema, apoi venim cu ultimul blat pe care-l insiropam si imbracam tortul cu crema ramasa.

Decoram dupa preferinte si imaginatie. Eu am folosit ciocolata rasa si bucati de migdale .

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort clasic cu crema de cacao si miez de nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Gherca Daniela 1

22.09.2016, 09:24

delicios tortul, ai ales o combinatie de arome pe placul meu!

anca_rm 1

22.09.2016, 09:38

foarte bun

Rahela Velicu 1

03.10.2016, 15:21

deliciu!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

ieri la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

ULTIMELE COMENTARII

bobtilt

Търсите вълнуващо казино изживяване? Посетете https://onlinecasinobg.net/ – вашият пътеводител в света на онлайн хазарта в България за 2025! Сайтът предлага задълбочени ревюта, сравнения на бонуси и полезни съвети за избор на най-добрите платформи. От слотове като Starburst и Gonzo’s Quest до игри на живо като Lightning Roulette, ще намерите всичко за безопасна и печеливша игра. С информация за плащания чрез PayPal, Skrill, Neteller или криптовалути, както и за прогресивни джакпоти като Mega Moolah, този ресурс е задължителен за всеки играч!

Cozonac cu nuca si cacao

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu fructe de padure