Tort copii - "hai la plimbare"

de gaby_duceag in Torturi, 22 Apr 2010 | 7910 vizualizari

 

eu am facut doua torturi identice pe care le-am "unit" . din unul am decupat o semiluna sa il pot uni cu celalalt formand cifra 8, iar partea decupata am pus-o deasupra formand acea denivelare de sosea .

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 200gr unt sau margarina
  • 4oua
  • o cana lapte
  • doua cani si 1/2 faina cernuta
  • 2cani zahar
  • o lingurita bicarbonat
  • jumatate lingurita sare
  • o ciocolata(eu am pus cu lapte)
  • 1/2 cana apa
  • esenta vanilie
  • crema:
  • 600gr frisca
  • 300grame mure(sau alte fructe de padure)
  • 50gr ciocolata amaruie
  • doua plicuri gelatina
  • 2linguri coniac
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort copii - "hai la plimbare":

blat:

separam albusurile de galbenusuri

untul il frecam spuma cu zaharul

adaugam galbenusurile usor batute

ciocolata o topim in apa la microunde sau pe bain marin apoi o racim si o incorporam in  amestecul cu unt

apoi in reprize adaugam lapte/faina cernuta impreuna cu bicarbonatul si sarea/iar lapte/iar faina,pana cand se termina ambele

albusurile se bat spuma si se incorporeaza usor

adaugam esenta

se coace intr-o forma cu diametrul de 25,aprox 40-50min.,la foc potrivit

crema:

mixam bine frisca

murele le facem piure

gelatina o punem in 2-3 linguri de apa .o lasam 3minute

adaugam apoi, peste, 30ml apa si diluam amestecul la bain marine

ciocolata o topim intr-o lingura de smantana,la foc mic

amestecam: frisca,murele,coniacul,gelatina racita,ciocolata

asamblare:

taiem blatul in 3

intr-un inel de tort asezam primul blat,il insiropam-nu foarte tare ,(eu am facut un sirop din zeama de la mure-fusesera congelate),intindem uniform jumatate din cantitatea de crema,punem al doilea blat,insiropam si intindem restul de crema

asezam si ultimul blat si dam la rece pt 3ore

scoatem inelul si decoram dupa preferinta

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort copii - "hai la plimbare"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

cccris 1

23.04.2010, 10:56

ei, nu te refuz daca imi oferi o felie din tortul tau "urit".

gaby_duceag 1

23.04.2010, 11:00

ramo,multumesc. pusik,pt tine e loc mereu)))

gospodinadecriza 1

23.04.2010, 11:14

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

ieri la 12:41

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

pe 10.12 la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert sarlota Diplomat, cu portocale