Rupem biscuitii cu mana.
Intr.o craticioara punem zaharul,zaharul vanilat,laptele si ciocolata rupta in bucati si dam la foc potrivit.
Lasam pana cand zaharul este complet dizolvat iar ciocolata complet topita.
Adaugam si untul si lasam pana la topire.
Din cand in cand avem grija sa amestecam.
Tragem de pe foc si adaugam esenta de vanilie.
Amestecam.
Lasam sa se racoreasca pana cand ne ocupam de nuca.
Prajim nuca...eu o prajesc in cuptorul cu microunde.....pun miezul de nuca pe o farfurie si o las circa 3-4 min.in cuptor.
Scoatem farfuria cu nuca din cuptor,lasam nuca sa se racoreasca apoi indepartam cojile si o rupem cu mana.
Amestecam biscuitii cu nucile prajite.
Compozitia pregatita pe foc o punem peste biscuitii amestecati cu nuca si amestecam bine.
Ungem o tava rotunda detasabila(eu am folosit o tava cu diametrul de 26 cm) cu unt.
#Folosim numai inelul de la tava.
Asezam tava pe o farfurie(platou) si punem amestecul de biscuiti de mai sus.
Presam bine,nivelam si dam la frigider.
Ne ocupam mai departe de crema.
Topim ciocolata alba pe baia de aburi.
Mixam crema de branza si adaugam treptat frisca lichida.
Adaugam apoi,lingura cu lingura,ciocolata racorita.
Scoatem din frigider tava cu blatul de biscuiti.
Punem aceasta crema pestre stratul de biscuiti si nivelam.
Dam la frigider in timp ce ne ocupam de glazura.
Incalzim frisca si o turnam peste ciocolata rupta.
Amestecam pana cand ciocolata este complet dizolvata.
Lasam sa se racoreasca putin si apoi o punem peste crema.
Nivelam.
Dam la frigider pentru circa 1/2 ora.
Indepartam cu grija inelul tavii.
Presaram nuca de cocos si decoram cu capsuni si trandafiri de ciocolata.
Dam la rece pentru circa 3-4 ore.
Feliem.
Va doresc pofta buna!