Tort cu branza si ciocolata

de ionela84 in Torturi, 20 Oct 2013 | 3405 vizualizari

 

Inpiratie bucataras.ro

 

INGREDIENTE

Pt blat:

  • 250 g branza
  • 150 g zahar
  • 60 g cocos
  • 1 lgt amidon
  • 2 galbenusuri+ 4 oua intregi
  • 1 plic praf de copt
  • 60 g ciocolata
  • 5 linguri faina

Crema:

  • 700 g branza
  • 250 g zahar pudra
  • 1 pic gelatina
  • esenta de rom
  • 200 g lapte
  • 100 g frisca

Glazura:

  • 200 g ciocolata
  • 50 g unt
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu branza si ciocolata:


Blatul:
Incepem prin a pregati bilutele din branza - cele 250 g branza, cocosul,  60 g zahar, galbenusurile si lingurita de amidon se amesteca bine si se formeaza din ele bilute ce se aseaza in forma de tort unsa cu unt si tapetata cu faina (diam 26).
Separam ouale, batem albusurile spuma cu zaharul, adaugam galbenusurile amestecand usor  cu o lingura de lemn apoi ciocolata topita si apoi faina si praful de copt.Se toarna compozitia deasupra bilelor de branza si se introduce la cuptorul incins pana trece testul cu scobitoarea la foc.

Crema:
Punem gelatina in 100 g apa rece la hidratat,sfaramam bine branza si o mixam bine cu laptele, adaugam zaharul si mixam, apoi esenta de rom si  frisca si apoi gelatina incalzita pe bain-marine.

Glazura :
Maruntim ciocolata si apoi o topim pe baie de abur impreuna cu untul.
Peste blatul racit adugam crema de branza si dam pt 2 ore la rece apoi turnam glazura de ciocolata si mai tinem la frigider pt alte 4-5 ore.
Ornam in functie de preferinta.

Eu am facut linii cu ciocolata alba iar din branza care mi-a ramas de la bilute am format petale de flori pe care le-am dat prin nuca de cocos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu branza si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

ieri la 12:41

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

pe 10.12 la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata si crema