Tort cu crema de menta si ciocolata

de Ina in Torturi, 15 Noi 2014 | 14764 vizualizari

 

S-a vrut a fi un tort cu crema de menta si glazura de ciocolata, dar am facut o greseala : am intins glazura de ciocolata peste stratul de crema de menta , iar sub greutatea trandafirilor de decor glazura a luat-o la vale :))) :"> .
Ca sa dreg...busuiocul :D, am adunat crema, glazura si decorul si le-am mixat , obtinand astfel o delicioasa crema de ciocolata cu aroma de menta :X
Toti cei ce-au servit, au zis ca e cel mai bun tort pe care l-am facut pana acum :X

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 7 oua
  • 8 linguri cu zahar
  • 8 linguri cu faina
  • 2 linguri cu cacao
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • Crema de menta:
  • 500 g mascarpone
  • 8 linguri zahar pudra
  • 400 g ciocolata alba ( am folosit ciocolata menaj)
  • 200 ml topping frisca ( puteti folosi frisca lichida )
  • aroma gel de menta
  • extract de menta
  • colorant verde (cat puteti lua cu un varf de scobitoare)
  • Crema de ciocolata cu menta:
  • 1/3 din crema de menta
  • 300 g ciocolata neagra menaj
  • Sirop:
  • 80 g zahar
  • esenta de cafea
  • extract de menta
  • 300 ml apa
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de menta si ciocolata:

Blatul:

Separam albusurile de galbenusuri.

Batem spuma tare albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam pe rand  restul ingredientelor, mixand dupa fiecare : galbenusurile, faina, cacaoa si praful de copt.

Turnam compozitia intr-o tava cu diametrul de 25 cm. si coacem blatul la foc potrivit, 30-35 minute. Lasam sa se raceasca, dupa care-l taiem pentru a obtine doua blaturi egale.

Crema de menta:

Amestecam mascarponele cu zaharul pudra, iar ciocolata o topim si-o amestecam cu toppingul de frisca (sau cu frisca lichida ). Cand se raceste amestecul de ciocolata si frisca, adaugam extract si aroma gel de menta , apoi il turnam peste mascarpone si amestecam totul cu viteza maxima a mixerului. La final adaugam foarte putin colorant, folosindu-ne de o scobitoare . Mixam energic , obtinand astfel o crema vernil, aromata si pastoasa, suficient de ferma  pentru a fi folosita ca decor. 

Crema de ciocolata cu menta o obtinem astfel: topim 300 g ciocolata neagra , apoi o lasam sa se raceasca . Cand  incepe sa se coaguleze  o amestecam cu o treime din crema verde de menta.

Sirop: Topim zaharul , adaugam apa si lasam pe foc mic pana se topeste tot caramelul . Lasam sa se raceasca bine si aromatizam cu esenta de cafea si extract de menta.

Asamblare: 

Asezam pe platou unul din blaturi si  il insiropam . Intindem peste el o parte din crema de menta, apoi punem si celalalt blat pe care-l insiropam si-l acoperim cu crema de ciocolata cu menta. 

Cu crema de menta care ramane decoram tortul, ajutandu-ne de un posh. ( daca dorim mai multa, o putem "inmulti" amestecand-o cu frisca ) .

Dam tortul la rece si-l putem servi.

Pofta buna! 

TIPS-URI

1

La nr. de portii am trecut 1 referindu-ma la 1 tort. Portiile le taiem dupa preferinte, dar tortul este suficient pentru 10-12 persoane

2

Pentru decor, am mixat 100 ml frisca lichida si-am amestecat-o cu crema de menta ( doar ca sa fiu sigura ca am suficienta ).

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de menta si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu Finetti si visine