Tort cu mousse de ciocolata

de Gicuta in Torturi, 4 Mai 2015 | 3143 vizualizari

 

Cel mai bun tort pe care l-am preparat pana acum.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • -2 oua
  • -70 g zahar
  • -100 g faina
  • -20 g cacao
  • -50 ml apa
  • -40 ml ulei
  • -1 varf lingurita praf de copt
  • -esenta de rom
  • -un praf de sare
  • Mousse de ciocolata alba si sirop de capsuni:
  • -150 g ciocolata alba
  • -100 ml frisca lichida
  • -50 ml sirop de capsuni
  • - o lingurita de gelatina
  • -3 linguri de apa
  • Mousse de ciocolata neagra:
  • -150 g ciocolata neagra
  • -150 ml frisca lichida
  • -1 lingurita gelatina
  • -3 linguri de apa
  • Mousse de ciocolata cu lapte:
  • -150 g ciocolata cu lapte
  • -150 ml frisca lichida
  • -1 lingurita gelatina
  • -3 linguri de apa
  • Mousse de ciocolata alba:
  • -150 g ciocolata alba
  • -150 ml frisca lichida
  • -1 lingurita gelatina
  • -3 linguri de apa
  • Pentru ornat:
  • -250 ml frisca lichida
  • -cacao
  • -ciocolata
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mousse de ciocolata:

Blat:

Turnam apa clocotita peste cacao si amestecam pana la omogenizare, apoi lasam la racit. Separam albusurile de galbenusuri.Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul treptat si batem pana obtinem o bezea tare si lucioasa. Peste galbenusuri adaugam in fir subtire uleiul, apoi esenta de rom,praful de copt stins  si la urma compozitia de cacao. Adaugam galbenusurile peste bezea amestecand incet cu o spatula, si la urma incorporam faina.Turnam compozitia intr-o forma rotunda cu diametrul de 18 cm si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 20 min. Facem testul cu scobitoarea.

Mousse de ciocolata alba si sirop de capsuni

Se pune gelatina la hidratat in apa rece pentru 10 minute.Ciocolata rupta bucatele se amesteca cu siropul de capsuni , se pune pe foc si se lasa doar cat sa se topeasca ciocolata, amestecand continuu.Gelatina hidratata se topeste la foc mic cateva secunde, fara sa fiarba, apoi se adauga in sosul de ciocolata si se amesteca bine. Se lasa sa se raceasca , dupa care se amesteca cu frisca bine batuta.

Mousse de ciocolata neagra:

Se pune gelatina la hidratat in apa rece pentru 10 minute.Ciocolata rupta bucatele se amesteca cu 50 ml frisca lichida , se pune pe foc si se lasa doar cat sa se topeasca ciocolata, amestecand continuu.Gelatina hidratata se topeste la foc mic cateva secunde, fara sa fiarba, apoi se adauga in sosul de ciocolata si se amesteca bine. Se lasa sa se raceasca , dupa care se amesteca cu 100 ml frisca bine batuta.

Mousse-ul de ciocolata cu lapte si mousse-ul de ciocolata alba, se prepara la fel ca cel de ciocolata neagra.

Asamblarea tortului:

Forma in care am copt blatul se imbraca cu folie alimentara(sau o punga de plastic)  si se toarna primul strat de mousse cu ciocolata alba si sirop de capsuni Se niveleaza bine si se da tava zece minute la congelator, timp in care preparam mousse-ul de ciocolata neagra.

Scoatem forma din congelator si turnam mousse-ul cu ciocolata neagra, nivelam bine si dam tava din nou la congelator pentru zece minute. Procedam la fel si cu mouuse-ul de ciocolata cu lapte. Dupa ce turnam stratul  de mousse cu ciocolata alba,asezam si blatul racit, apasam bine, si-l insiropam cu cateva linguri de cafea. forma o dam la frigider pentru cel putin 2-3 ore, dupa care rasturnam tortul pe un platou si indepartam folia alimentara. Tortul se imbraca cu frisca (sau nu) si se orneaza dupa imaginatie. Acest tort  l-am pregatit pentru ziua sotului meu.

  

 

 

 

 

TIPS-URI

1

Se foloseste ciocolata de buna calitate (nu de menaj)

2

Siropul de capsuni se poate inlocui cu alte siropuri (de visine, de ment)

3

Se poate face cu mai putine straturi

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

deyutzky 1

04.05.2015, 21:09

Minunat!!

Gherca Daniela 1

04.05.2015, 22:09

frumoasa textura si cred ca si super delicios!

marinica05 1

04.05.2015, 22:31

bun!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort de bucataras