Tort cu mousse de ciocolata

de madi_marin in Torturi, 16 Mai 2010 | 6089 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru blat
  • 4 oua
  • 100 g zahar
  • 100 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri cu cacao neagra
Pentru mousse
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 200 ml frisca lichida
  • 2 linguri cu zahar pudra
  • 1 lingura cu cacao
Pentru sirop
  • 200 ml apa
  • 100 g zahar
  • 2 linguri lichior de ciocolata
Pentru glazura
  • 1oo g ciocolata amaruie
  • 50 g unt
  • 100 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mousse de ciocolata:

Se prepara intai blatul: se bat albusurile spuma tare cu zaharul, apoi se adauga pe rand galbenusurile, faina cernuta impreuna cu praful de copt si cacaoa. Se amesteca usor si se toarna compozitia in forma detasabila unsa cu unt si tapetata cu faina.Se coace cam 20 minute, dar se face testul scobitorii pentru siguranta. Se da la racit.

Pentru mousse se pun  ciocolata, cacaoa si 50 ml frisca lichida la bain marie . Restul de frisca se bate spuma tare cu zaharul pudra. Cand compozitia de ciocolata e omogena si racita un pic se toarna peste frisca batuta si se amesteca foarte bine. Se da la rece.

Siropul se prepara din zaharul caramelizat, stins cu apa si apoi amestecat cu lichiorul de ciocolata. Se lasa la racit.

Blatul se taie in doua. In forma detasabila se pune o jumatate de blat, se insiropeaza, se adauga toata crema, se acopera cu cealalta jumatate de blat insiropat. Se da la rece pentru o ora inainte de a se pune glazura, care se prepara punand la bain marie ciocolata, frisca si untul. Cand e omogena, se da putin la rece, apoi se toarna peste tort. Se taie a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Tort Ioana - La multi ani tuturor bucatarasilor ce poarta numele Sf Ioan