Tort cu nuca si ciocolata

de Bucataras Monica in Dulciuri, 23 Ian 2016 | 4037 vizualizari

 

Nicio zi fara ciocolata!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat
  • 2 linguri apa calda
  • 8 linguri de zahar
  • 3 linguri ulei
  • 9 linguri faina
  • 8 oua
  • Sirop:
  • 250 ml apa
  • zahar (dupa preferinta)
  • esente
  • Crema:
  • 2 pachete crema pt prajituri cu gust de ciocolata
  • miez de nuca
  • Glazura:
  • lapte
  • 1 lingura ulei
  • ciocolata de menaj
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu nuca si ciocolata:

BLAT: Se separa ouale, albusul cu cele 2 linguri de apa se bat spuma. Se adauga apoi zaharul, galbenusurile, uleiul, faina. Se toarna compozitia intr-o tava rotunda si se coace la foc mediu pana trece testul cu scobitoarea.

Crema: Se bat pregatesc cele 2 pachete de crema si se toaca marunt miezul de nuca.

SIROP: Se arde jumatate cana zahar, apoi se adauga apa calda si esenta, se mai tine pe foc pana la dizolvarea completa a zaharului.

Se taie blatul in 3 sau 4 felii, depinde de cat a crescut. Se asaza primul strat pe un platou,se insiropeaza,apoi se adauga crema si miezul de nuca. Tot asa pana la ultimul strat. Spre final se topeste cicolata, se ameseca cu uleiul si laptele apoi se glazureaza tortul. Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu nuca si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata si sarlota