Tort cu sampanie

de mimmi in Torturi, 5 Ian 2011 | 7280 vizualizari

 

La multi ani !

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 8 lg zahar
  • 8 lg faina
  • 1lg amidon stins cu otet
  • Crema
  • 15 g gelatina
  • 100 ml apa
  • 350 ml sampanie
  • 1plic budinca de vanilie
  • 1 l frisca
  • 6 linguri zahar
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu sampanie:

Batem albusurile spuma. Galbenusurile le amestecam cu 8 linguri de zahar pana devine crema. Punem albusurile peste galbenusuri, adaugam si faina si bicarbonatul stins si le amestecam toate cu dosul lingurii,usor, pana se incorporeaza. Ungem forma pentru blat cu ulei, o tapetam cu faina si punem compozitia la cuptor pentru cca 35 de minute.

Intre timp pregatim crema:

Punem gelatina la inmuiat 10 minute in 100 ml apa. Intr-o craticioara punem 300 ml sampanie si 6 linguri zahar,amestecam pana se dizolva complet zaharul. Plicul de budinca il amestecam intr-o cana cu 50 ml sampanie si turnam peste cele 300 ml sampanie, amestecam pana se incorporeaza total, dupa care o lasam la racit. Intre timp batem frisca bine bine. Gelatina dizolvata o punem pe bain marie pana se dizolva si devine ca si un sirop, dupa care o lasam putin la racit, cca 5 min. Amestecam gelatina cu frisca(cu mixerul), punem 3-4 linguri de frisca in budinca si le amestecam.

Blatul il taiem in 3 si  fiecare blat il insiropam cu sampanie.

Asamblare:

Punem primul blat, jumatate crema, blat, crema, blat. Tortul il imbracam in frisca.Pe margini am pus bilute argintii, ciocolata rasa, paharele le-am facut din cacao, iar 2011 am scris cu creioane speciale.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu sampanie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

COMENTARII (24)

nadina73 1

06.01.2011, 00:13

super fain de tot tortu

mimmi 1

06.01.2011, 17:19

Multumesc fetele!!!

pip69 1

23.12.2012, 13:17

Buna mimmi, o precizare te rog. In ingrediente spui: ,,1lg amidon stins cu otet" iar, la modul de preparare: ,,bicarbonatul stins". care este ingredientul?
Mersi.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

ieri la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

ieri la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

ieri la 09:12

Înghețata de lămâi, cu lapte condensat

de RODIMUR 8

pe 24.07 la 21:15

Tartă cu brânză și caise - Varianta rapidă și delicioasă

pe 24.07 la 09:18

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Kodrit Kadir