:)) :)) Astazi se poarta tortul de bezea, dupa cum zicea Chef Sorin.
Bezea:
Albusurile se bat spuma cu praful de sare , pana cand putem intoarce castronul, iar albusurile nu cad.Acum adaugam zaharul treptat, mixand continuu. Vom mixa pana cand albusurile sunt la fel de ferme ca si inainte de a adauga zaharul.
Punem foaie de copt intr-o forma de chec, turnam bezeaua si dam la cuptorul preincalzit 45-50 min la 150 grade.Vom obtine o bezea crocanta la exterior si pufoasa in interior.
Crema:
Punem la fiert 200 ml lapte cu zahar si esenta de vanilie, iar cu cele 100 ml lapte ramase dizolvam amidonul. Cand laptele clocoteste, turnam amidonul si amestecam continuu pana se ingroasa si lasam la racit.
Cand s-a racit amestecam crema fiarta cu frisca batuta. In continuare topim ciocolata si luam cateva linguri de crema , in care incorporam ciocolata.
ASAMBLARE
Incepem asamblarea tortului..
Punem bezeaua, apoi crema de vanilie , crema cu ciocolata si ornam cu frisca.