Tort de ciocolata

de MonaMimi in Dulciuri, 7 Mai 2013 | 2492 vizualizari

 

Pe 3 mai sotiorul meu a facut o anumita varsta si ne-am delectat cu un delicios tort de ciocolata,reteta imediat:d

 

INGREDIENTE

  • 7 oua
  • 7 linguri de zahar
  • 6 linguri de faina
  • 2 linguri de cacao
  • esenta de vanilie

crema:

  • 300 ml frisca
  • 250 g ciocolata amaruie
  • esenta de rom

sirop:

  • 250 g zahar
  • 500 ml apa 4 lingurite ness
  • 1 plic zahar vanilat

glazura:

  • 200 ml frisca
  • 200 g ciocolata cu lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata:

Separam albusurile de galbenus,albusurile se bat spuma cu 5 linguri de zahar iar galbenusurile cu restul de zahar si esenta de vanilie.Se amesteca incet de sus in jos cele doua compoziti, se cerne deasupra faina amestecata cu cacao si se incorporeaza usor.Punem compozitia la copt la foc potrivit 20-25 minute facem testul cu scobitoarea si lasam blatul la racit.

Sirop:se pune zaharul cu apa si zaharul vanilat pe foc pana ajunge in punctul de fierbere,luam de pe foc adaugam nessul amestecam bine si lasam la racit

Crema:Ciocolata si frisca se pun pe foc pana se dizolva ciocolata si se omogenizeaza fara a fierbe, 2/3 din crema se foloseste imediat pentru umplerea tortului, iar restul dam la frigider pentru ornare.

Asamblare:blatul racit se taie in doua parti,punem prima foaie in tava in care s-a copt blatul,insiropam cu siropul racit, adaugam crema, punem si a doua foaie, insiropam si dam la frigider pana a doua zi.

Scoatem din tava tortul prin rasturnare,crema ramasa pentru ornare o mixam bine imbracam tortul cu ea dam putin la frigider pana pregatim glazura asa:punem pe baie de aburi frisca si ciocolata bucatele, adaugam 2 stropi de ulei si lasam pe aburi pana se omogenizeaza bine Imbracam tortul cu glazura calduta si lasam la frigider 2 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata