Tort de ciocolata a la Nico

de nico15 in Torturi, 7 Ian 2013 | 3558 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 4 linguri de faina
  • 2 linguri de cacao
  • ½ de plic de praf de copt
  • 1 capacel apa de trandafiri
  • Seminte de la o pastaie de vanilie
  • Crema:
  • 450 ml frisca lichida
  • 300 g de ciocolata amaruie
  • Sirop:
  • 200 ml apa
  • 150 g zahar
  • 30 ml de cognac
  • Grazura:
  • 200 g de ciocolata amaruie 57-70% cacao
  • 100 g de unt
  • esente
  • 1 lingura de ulei pentru luciu
  • Décor:
  • Decoratiuni din zahar ars
  • Decoratiuni din ciocolata topita
  • Fructe de physalis
  • 150 g de fulgi de migdale
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata a la Nico:

Separam ouale,  albusurile le batem cu un praf de sare, galbenusurile se amesteca cu zaharul pana devine ca o spuma. Adaugam treptat albusul in galbenusuri si continuam sa amestecam. In alt vas punem ingredientele uscate dupa ce in prealabil le-am cernut, iar peste ele incepem sa adaugam compozitia de oua pana se va omogeniza dupa care adaugam semintele de la pastaia de vanilie si apa de trandafiri.

Tapetam o tava circulara de 25 cm, turnam compozitia de piscot si o dam la cuptor la 180 de grade 30 de minute, dupa care incercam sa fie facut, testul cu scobitoarea.

In acest timp ne apucam de crema, punem pe foc la bain-marie, ciocolata si frisca lichida, cand este dizolvata complet luam de pe foc si lasam sa se raceasca, dupa care bagam la frigider de preferat ar fi sa o lasam peste noapte.

A doua zi facem siropul cu care vom insiropa blatul taia in doua parti egale, dupa care adaugam crema si jumatate din cantitatea de migdale trase la tigaie fara grasime, adaugam a doua parte a tortului si adaugam crema atat deasupra cat si un laterala si mai dam 30 de minute la frigider, timp in care ne vom apuca de glazura pentru finalizarea tortului, punem ciocolata rupta in bucati la bain- marie, adaugam untul, uleiul si lasam sa se topeasca, dupa ce luam de pe foc adaugam si esentele.

Scoatem tortul din frigider si vom adauga glazura putin racita, atat deasupra tortului cat si in laterale. Cu un cutit mai lat vom aranja fulgii si praful de migdale. Adaugam si decoratiunile din zahar, ciocolata si cateva fructe de physalis.

Pofta Buna si va doresc tuturor colegilor participanti pe acest site si Bucatarasului Sef, un an 2013 senzational plin de realizari iar Ioanelor si Ionilor inca o data "La Multi Ani" si va dedic acest tort.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata a la Nico" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema pralina