Tort de migdale

de Roda in Torturi, 1 Mai 2009 | 5641 vizualizari

 

Cu ocazia zilelor de nastere sau de sarbatori prepar acest tort cu migdale.Imi place sa simt aroma migdalelor in bucatarie.

 

INGREDIENTE

  •  Pentru blat:
  • 4 oua,
  • 120gr.zahar praf,
  •  90gr.faina proaspat cernuta, (+1lingura),
  •  30gr.pudra de migdale,
  • 50gr.unt(+15gr. pentru forma de tort),
  •  putina sare;
  • Pentru crema si decor:
  • 50cl. lapte,
  • 4 galbenusuri,
  • 120gr.zahar praf,
  • 20gr. lichior de migdale,
  •  20gr.faina,
  • 100gr.unt,
  •  50gr. pudra de migdale,
  • 1 praf de vanilie,
  • 50gr.migdale taiate felii,
  •  sirop (apa+zahar)pentru insiroparea blaturilor,
  • 200gr.crema Chantilly(optional),
  • 40gr.fructe confiate,
  • zahar praf;
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de migdale:

1.Se prepara blatul de tort:se preincalzeste cuptorul la 180*C.Se unge cu unt si se infaineaza forma de tort cu diametrul de 22 cm.
Pentru blat, se amesteca ouale cu zaharul si putina sare.Se fierb in bain-marie, pana capata consistenta unei smantani groase si isi tripleaza volumul.Se ia cratita de pe foc si se continua baterea compozitiei pana se raceste, apoi , usor, se incorporeaza faina, pudra de migdale si untul topit, dar nu fierbinte.Se varsa compozitia in forma de tort deja pregatita si se coace 30 minute.Se scoate blatul si se lasa sa se raceasca.
  2. Se fierbe laptele si vanilia intr-o cratita cu fundul gros.Intr-un bol se amesteca galbenusurile cu zaharul , se adauga faina si se varsa continutul in cratita cu lapte.Se continua fierberea pana se obtine o crema groasa.Se lasa sa se raceasca.Untul se pune intr-un bol, se amesteca cu mixerul bine si se incorporeaza crema racita, pusa lingura cu lingura , pana crema devine omogena.
  3. Intr-o tigaie de Teflon(fara grasime), se pun migdalele si se prajesc.
Se taie blatul de tort, rece, in 3;se insiropeaza blaturile, se umplu cu crema si se orneaza .Se orneaza tot tortul cu aceasta crema, fie optional se orneaza marginile cu crema Chantilly, peste care punem migdalele taiate felii si prajite.Partea de deasupra se pudreaza cu zahar praf si se orneaza cu fructe confiate.
 
CREMA CHANTILLY:
Obs:toate ingredientele necesare cremei se tin la rece, chiar si vasele si ustensilele in care se prepara crema.
Puneti intr-un castron racit o cantitate de smantana foarte proaspata.Adaugati lapte racit-1/3 din cantitatea de smantana pusa.Ingredientele nu trebuie sa aiba mai mult de 6*C.Bateti ingredientele rapid.Cand compozitia devine spumoasa , se adauga zahar praf-80gr. la un litru de compozitie.Zaharul se adauga  treptat, batand mereu compozitia.Se adauga esenta de vanilie sau zahar vanilinat -dupa gust-si se bate in continuare , pana cand compozitia se tine bine de tel.In aceasta crema adaugati fructe uscate-stafide, caise, smochine, curmale, alune, nuci, fistic, migdale taiate toate in bucati mici sau fructe confiate sau fructe proaspete ,dupa gust.
 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de migdale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema de dovleac placintar