Tort de piersici cu cacao

de Corinuta in Torturi, 15 Iul 2010 | 5122 vizualizari

 

La multi ani Cristi!

 

INGREDIENTE

  • Ptr blat:
  • 250 g margarina
  • 150 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 3 oua
  • 1 praf de sare
  • 300 g faina
  • 50 g cacao
  • 1,5 lingurite praf de copt
  • aprox. 250 ml lapte 
  • unt ptr uns forma
  • Ptr. crema
  • 3 linguri gem de piersici
  • 500 g piersici
  • 300 ml frisca lichida
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • 2 linguri zahar pudra
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de piersici cu cacao:

Se bate bine margarina cu zaharul si zaharul vanilat, apoi se omogenizeaza treptat ouale si sarea. Se amesteca faina cu cacaoa si praful de copt, se cerne deasupra oualor cu unt si se incorporeaza cu grija. Apoi se adauga laptele. Se varsa aluatul in forma unsa cu unt, se baga la cuptorul rece la nivelul inferior si se coace 1 ora la 180 grade.

Se taie 1/3 din blatul racit si se sfaramiteaza, iar partea ramasa se unge cu gem.

Se spala piersicile si se curata de coaja. Se lasa doua ptr decor, restul se taie bucatele sau se strivesc cu furculita daca sunt moi. Se bate frisca, iar spre final se adauga zaharul si zaharul vanilat. Se bate in continuare pana se intareste. Se adauga piersicile si se intinde pe blat.

Deasupra se presara partea care am sfaramitat-o si se orneaza cu piersici. 

TIPS-URI

1

Piersicile nu trebuie strivite prea tare ptr ca lasa zeama multa care inmoaie frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de piersici cu cacao" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu fistic - Reteta delicioasa si aromata

de Rocsi 9

pe 27.05 la 20:13

Mini tarte cu crema de vanilie si capsuni - Reteta delicioasa, fara zahar

de laura_n 7

pe 27.05 la 13:19

Salată de ouă - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 27.05 la 08:29

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu cremă de zahăr ars şi frişcă