Este un aperitiv delicios!
1.Se curata marul de coaja , se taie in doua , se scot semintele si se taie cubulete.La fel se taie si parizerul, castraveciorii, ouale fierte,cartofii si morcovii fierti.Toate ingredientele taiate se pun intr-un bol si se amesteca cu mazarea fiarta.
2.Se captuseste fundul unui vas de Jena de forma rotunda cu feliile de sunca .
3.Se prepara sosul:din galbenus si ulei se face o maioneza, care se amesteca cu smantana,cu mustarul, apoi se adauga sare, piper si suc de lamaie.
4.Cubuletul de supa se dizolva in 1,5dl. apa ,se adauga gelatina inmuiata in putina apa rece si se da un clocot .Se lasa sa se raceasca, apoi se amesteca cu sosul si ingredientele taiate cubulete.Totul se rastoarna in bol peste feliile de sunca , se acopera cu folie si se tine 2-3 ore la rece, in frigider.
5.Se rastoarna tortul de sunca pe o farfurie rotunda si se garniseste cu jumatati de oua fierte, rosii cherry si se serveste cu un vin alb sec.