Tort diplomat "Valentine's Day"

de Petrutac in Torturi, 14 Feb 2013 | 8516 vizualizari

 

M-am gandit sa fac un tort pentru sotul meu, de Valentine's Day. Cum cel mai mult iubeste tortul diplomat, am incercat sa-l fac in forma de inimioara. Sper sa va placa !

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 750 ml frisca
  • 30 g gelatina (3 pliculete)
  • 400 gr zahar
  • 1 cutie compot ananas
  • 6 pliculete zahar vanilat
  • 2 lamai
  • piscoturi
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort diplomat "Valentine's Day":

Se separa ouale. Galbenusurile se freaca cu 300 gr zahar. Se adauga zeama de la compot si se pune la foc mic pana se dizolva zaharul (nu se fierbe). Separat se pune gelatina in 200 ml apa rece , se dizolva conform instructiunilor de pe ambalaj si se adauga peste galbenusuri.

Se bat albusurile spuma cu zaharul (100 gr ) si zaharul vanilat.

Se bate frisca spuma, dupa care se formeaza compozitia finala: se taie fructele cubulete mici, se amesteca galbenusurile cu albusurile , frisca, coaja si zeama de lamaie si ananasul.

Se pune tortul intr-o forma de copt (cu folie alimentara) . Se pun piscoturi pe margine, crema si piscoturi deasupra (de preferat, inmuiate in lapte/sirop).

Se lasa la rece 12 ore si apoi se orneaza.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat "Valentine's Day"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Sim0na 1

14.02.2013, 18:53

Foarte fain arata!!
BIne ai venit!

Rocsi 1

14.02.2013, 20:21

Bine ai venit

Petrutac 1

17.04.2013, 10:22

va multumesc!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]