Tort Godina

de EUSORINA in Torturi, 29 Feb 2016 | 3888 vizualizari

 

Un tort delicios, drag mie!

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 8 oua
  • 160 gr de zahar
  • 100 gr faina
  • 100 gr nuca macinata
  • Crema
  • 4 oua
  • 200 gr zahar
  • 100 ml lapte
  • 300 gr unt
  • 1 plic vanilie
  • Krantz
  • 150 gr zahar
  • 150 gr nuca
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Godina:

BLAT: Batem albuşurile cu zahărul, până devin spumă, apoi adăugaţi gălbenuşurile treptat, urmate de nuci şi făină, apoi turnam aluatul într-o formă de tort tapetată cu hârtie de copt.                                                                                          

CREMA: facem crema din cele 4 ouă bătute cu zahărul şi laptele, apoi fierte la bain marie, până se îngroaşă.După ce s-a răcit crema, se adaugă untul bătut. Se pune la frigider, la răcit.              

Facem kranţul prin caramelizarea zahărului, peste care se toarnă nucile pisate. Amestecăm bine, apoi se toarnă într-o tavă şi se lasă la răcit. Când s-a întărit caramelul, se sparge şi se pisează apoi se cern.                                                                          

Se taie tortul, facand trei parti egale,se intinde crema si peste crema se presara caramelul fin. Deasupra, dupa ce intindem crema bine,se presara caramelul cel ce a ramas de la cel cernut.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Godina" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

ieri la 08:34

Maritozzi – Chifle italiene umplute cu frisca

pe 08.04 la 17:05

Covrigi de post - Crocanti la exterior si cu miez pufos

de laura_n 7

pe 08.04 la 16:14

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu crema de lamaie